3/2008


Kirjansidonnan lyhyt oppimäärä
CuRecin tämän numeron teema on kirjansidonta. Teemaan vahvasti liittyen haluamme julkaista uudelleen jo aiemmin ilmestyneen artikkelin kirjansidonnasta joka löytyi arkistomme mahtavista aarteista. Kirjansidonta on aihealue, johon kannattaa perehtyä kunnolla ajan kanssa. Tämä artikkeli antaa kuitenkin pikakurssin kirjansidonnasta ja ohjeiden avulla voit itsenäisesti opiskella kirjansidontaa ja vaikkapa tehdä kirjan itsellesi.
Lue lisää...

   

HAMKin ohjaustoiminnan opiskelijat mielenterveystyön asialla
Jos olet nähnyt kevään ja kesän aikana Hämeenlinnan ympäristössä nuoria naisia pukeutuneena valkeaan harsoon, kyse ei ole ollut keijujen karkeloista eikä eksyneistä morsiamista. Olet nähnyt ohjaustoiminnan opiskelijatyttöjä jotka ahkeroivat suurella sydämellä hyväntekeväisyyskalenterin merkeissä.
Lue lisää...

 

Tarinat jakoon - kirjallisuuden ja kirjallisen ilmaisun käyttö ohjaustyössä
Ilman sanoja ei olisi maailmaa tällaisenaan. Sanoista muodostuvat tarinat, kertomukset, runot ja lorut, laulut, loitsut ja rukoukset. Sanojen seurassa ollaan yleensä yksin; tarinankerrontaperinne on unohtunut tai ainakin muuttunut radikaalisti. Mutta mitä voi muuttaa yhteen suuntaan, voi muuttaa myös toiseen. Sanoista on moneksi.
Lue lisää...
   

OPM:N uutisia
Opetusministeriön uutisista on poimittu mm. seuraavaa: YK:n lapsen oikeuksien juhlavuosi, taiteen perusopetusta vahvistetaan, teattereiden, museoiden ja orkesterien valtionosuudet, nuorisobarometrin mukaan nuoret kaipaavat lisää vaikuttamismahdollisuuksia kunnissa.
Lue lisää....

   
STM:n uutisia
Sosiaali- ja terveysministeriön uutisista on lehteemme poimittu seuraavia: mielenterveysongelmien ratkaisu edellyttää uusia toimintatapoja, tasa-arvobarometrin mukaan miesten asemaa pidetään edelleen parempana kuin naisten, työterveyshuolto mukaan vammaisten työllistämiseen, opiskelijoiden hyvinvointi edellyttää moniammatillista yhteistyötä, Internetissä tehtävää nuorisotyötä laajennetaan.
Lue lisää...
   

 

 sisältö
pääkirjoitus ilmestyminen
toimitus
arkisto
linkit
etsi palaute keskustelu