3/2008


Avoimien kirjojen muistiinmerkittyjä tarinoita
Käsiini sattui vanha Taito- niminen Suomalaisen käsityön lehti, jon
ka sivuja selatessani huomasin Synnöve Dichoffin ”Kuljettu matka” käsin sidotun kirjateos- sarjan. Kirja sisälehdet näyttivät niin nuhruisen haurailta ja sopivat kuluneesta sametista valmistettuihin kansiin täydellisesti. Kiinnostus tähän kirjansitojaan heräsi, mutta en ole sattunut huomaamaan näyttelyitä, jossa olisi ollut tilaisuus tutustua lähemmin hänen teoksiinsa. Niinpä päätin ottaa häneen yhteyttä.
Lue lisää...

   

Syyskauden näyttelyt
Syyskauden ja alkutalven näyttelytarjonnasta olemme poimineet muutaman maistiaisen. Suuntaa esimerkiksi Kuutti Lavosen näyttelyyn Hämeenlinnan taidemuseoon, Olavi Suomelan maalauksia ihastelemaan Hyvinkäälle, Riihimäen kuvataiteilijat ry:n biennaaliin tai Galapagossaarten lumoa katsomaan Suomen metsästysmuseoon.
Lue lisää...

   

Dora Jung ja pellavan lumoa
Dora Jung oli laaja-alainen tekstiilitaiteilija, taidekäsutyöläinen, kirkollisten- ja teolliste tekstiilien suunnittelija, monumentaalitekstiilien luoja ja damastitekniikan kehittäjä. Kaksi toimittajaamme kävivät ihailemassa Dora Jungin 200 näytteille asetettua esinettä Doran eri elämän työn eri vaiheista.
Lue lisää...

   

Kolmiuloitteinen elokuvakokemus
Ulkomailla jo tunnetut 3D-elokuvat tekevät nyt tuloaan myös Suomeen. Millainen on kolmiulotteinen elokuva ja miltä sen katsominen tuntuu? Kävimme Verkatehtaan Bio Rex:ssä ottamassa asiasta selvää.
Lue lisää...

Kuutti Lavonen - Aamun hauraat kädet
Hämeenlinnan taidemuseossa on parhaillaan näyttely, jossa eurooppalaisen kulttuurin historia yhdistyy kutkuttavasti nykypäivään, ja herkkä viiva kuvaa kasvoja ja enkeleitä. Kuitenkin töiden takana puhuu hiljaisuus. Joko arvasit, kuka suomalainen suosittu nykytaiteilija on kyseessä?
Lue lisää...
   
Luonnon sirkus
Kettukin vuoden kehitysvammaisen kuvataiteilijan Jack Heiskasen näyttely karistaa syyssateet olkapäiltä ja loskan lahkeista Galleria ARX:ssa, Hämeenlinnassa. Näyttelyyn on kasattu kattava kokoelma töitä Heiskasen uran eri vaiheilta.Taiteilijan persoonallinen kädenjälki, värin ja muodon tasapaino sekä useasta työstä kumpuava läheinen suhde luontoon ja maaseutuun tekevät näyttelystä miellyttävän kokonaisuuden
Lue lisää...
   
Koulutusta
Ohjaustoiminnan koulutusohjelmalla on monipuolinen opintojaksotarjonta vuoden 2009 alusta kaikille avoimessa ammattikorkeakoulussa. Alkuvuodesta alkaa kiinnostavia opintokokonaisuuksia myös avoimessa yliopistossa, joihin ilmoittautuminen on jo alkanut.
Lue lisää...
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pääkirjoitus
sisältö
ilmestyminen
toimitus
arkisto
linkit
etsi
palaute
keskustelu