3/2008


Tutustumiskäynti taideverstas Wärjäämöön
Vanhat tiiliset tehdasrakennukset ovat kerrassaan lumoavia. Ne kätkevät sisälleen tuhansia tarinoita, joita paksut kiviset seinät varjelevat. Ja vaikka ulospäin ei näkyisi, kuin pienet pölyiset aikansa nähneet ikkunan ruudut, niin voitteko uskoa! Silti sisällä voi olla kerrassaan satumaisen lämmin tunnelma, tunnelma joka vie vallan mennessään niin, että suu venyy vienoon hymyyn ja mieli lepää vailla murhetta huomisesta.
Lue lisää...
 

Ammattina kirjansidonta
Tapasimme 49-vuotiaan Marjo Viitasen koulumme ruokalassa. Marjo on yksityisyrittäjä ja sitoo ammatikseen kirjoja. Kirjansidonta tuli Marjon elämään ohjaustoiminnan koulutuksen kautta. Opiskelu itsessään antoi Marjolle paljon, sen aikana hän tutustui moniin eri tekniikoihin ja kursseihin. Näistä kirjansidonta oli yksi, joka yksinkertaisesti ”iski ja kolahti” ja tuntui heti omalta jutulta.
Lue lisää...

   

Kirjansitojan ammatissa Päivi Pärssinen
Kirjansitoja Päivi Pärssinen sitoo kauniita kirjoja Hattulassa. Lisäksi hän opettaa kirjansidontaa aikuisille, ja saa opetustyöstä innostusta kirjansitojan ammattiinsa.
Lue lisää...

   
Alumnimme maailmalla, osa 17: Susanna Halonen
Tihkusateisen harmaa syyspäivä Hämeenlinnassa. Istun toissa keväänä valmistuneen Susanna Halosen kanssa Wetterhoffin ruokalassa muistelemassa vanhoja ja kyselemässä hänen kuulumisiaan Riihimäeltä.
Lue lisää...
   
Työharjoitteluun merta kauemmaksi
Kiinnostus lähteä Suomesta merta kauemmaksi ihmettelemään ulkomaailmaa on tarttunut useampaan syksyllä 2005 opiskelut aloittaneeseen. Mahdollisuus ja mielenkiinto tehdä työharjoittelu jossain muualla kuin kotinurkissa sai Heidi Erosen ja itseni suuntaamaan Pohjois-Amerikkaan
Lue lisää...
   
 

 

 


 

pääkirjoitus
sisältö
ilmestyminen
toimitus
arkisto
linkit
etsi
palaute