CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Ideavakka 2/2010
Langan värjäys Kool-Aideilla

Onko sinullekin kertynyt paljon erilaisia villalankoja varastoon, joiden väri ei miellytä, muttet kuitenkaan haluaisi luopua niistä? Juomajauheet ovat ratkaisu ongelmiisi! Amerikkalaiset, keinotekoisesti makeutetut Kool-Aidit ovat kelpoisia niin langan, kankaan tai jopa hiusten värjäykseen.

Lue lisää...
 
Pidetään punaiset bileet!
..Tai ysäribileet! Tai viidakkojuhlat tai Disney-naamiaiset tai..

Joka päivä on juhlan arvoinen. Joskus pitää juhlia vähän pienemmin ja joskus sitten suuremmin! Onneksi syntymäpäivät ovat vain kerran vuodessa, niin jää juhlia muillekin aiheille! Teemabileiden järjestäminen on mukavaa ja inspiroivan teeman ympärille saa rakennettua hauskan kokonaisuuden.

 

Lue lisää...
 
Atc eli Artist Trading Cards

Maailmanlaajuinen taidelaji, jossa kaikki on mahdollista. Atc-kortti on itsetehty taideteos minikoossa. Tätä taidetta voi jokainen luodajuuri sillä omalla tavallaan. Jos sivellin ei ole sinun juttu, kokeile vaikka ompelukonetta tai leimaamista. Atc maailmassa kaikki on oikein- kunhan mahdutat sen 64mm leveälle ja 89mm korkealle alueelle.

Lue lisää...
 
Kultainen kallo

Kun larppimme Merirosvopoukama vaati peliin kahta kultaista kalloa, suunnittelin aluksi taiteilevani ne paperimassasta. Aikani harkittua päädyin kuitenkin saveen. Katso miten kävi.

Lue lisää...
 
Suu makeaksi, sokerimassaruusuja kesän juhliin
Kesä on juhlien ja leivonnaisten kulta-aikaa! Koristeluun saa nyt uusia ideoita ja mielikuvitus pääsee valloilleen, kun ottaa käyttöön esimerkiksi sokerimassan. Tässä  tarjolla on ohjeistus perinteisen ruusun tekoon, samalla ohjeella onnistuu sekä sokerimassasta että marsipaanista. Marsipaani vaatii pidemmän kuivumisajan, mutta on sen myötä myös pidempään muokattavissa.
Lue lisää...
 
Väriä luonnosta auringon lämmollä

Värjääminen luonnonväreillä tuo mieleen yleensä nuotion ja kuumat väripadat.  Tiesitkö, että luonnosta saatavilla kasveilla värjäämällä voi saada mitä upeimpia sävyjä käyttäen lämmönlähteenä pelkkää aurinkoa? Aurinkovärjäys on helppoa eikä vaadi kovin erityisiä välineitä.

Lue lisää...
 
Musisoinnin merkitys yksilölle ja ryhmälle

Musiikki on oiva menetelmä ryhmänohjaamisessa. Esimerkiksi yhteislaulu tai soittaminen yhdessä voi olla hyvin intensiivinen ja syvä kokemus osallistujille. Monet kokevat, etteivät ole musikaalisia, jos eivät osaa laulaa tai soittaa. Mielestäni asia ei ole ollenkaan niin. Päinvastoin. Mielestäni meissä kaikissa asuu pieni musikantti.  Yhteislauluun rohkaistuneet henkilöt antavat itsestään jotain hyvin henkilökohtaista.

Lue lisää...