CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Kulttuuripeili 2/2013
Pirkanmaan taidesuunnistus 2013

Pirkanmaan taidesuunnistus 2013 -tapahtumaa vietettiin yhdeksännen kerran ympäri Pirkanmaata 20.4. - 21.4.2013. Taidetapahtuman teemana oli tänä vuonna Tuhat ja yksi tarinaa. Nimensä mukaisesti suunnistuskohteita olikin huikeat 122, jokaiselle siis varmasti jotakin. Tapahtuman tarkoituksena on madaltaa kynnystä tutustua taiteeseen ja sen ostamiseen sekä jututtaa tekijöitä töidensä ääressä.

 

Lue lisää...
 
Treenikämpillä rytisee!

Rennolla otteella Rockia soittava Mustat Hevoset on mielenterveyskuntoutujien oma bändi, jossa musiikkia tehdään silkasta soittamisen ilosta. Bändi ponnistaa Hämeenlinnasta Visamäen palvelukodista, jonka treenikämpän uumenissa harjoitellaan ahkerasti. Mustat Hevoset nyt ihka ensimmäisessä haastattelussaan!

 

Lue lisää...
 
Avoin mieli avoimesta saunasta

 

Miksi suomalainen sauna saa ihmiset vuodesta toiseen vaeltamaan Näsijärven rannalle niin talvituiskussa kuin kuumimpana kesäpäivänä? Yksi vastaus saattaa löytyä perinteisestä kansankylpylästä ja sen ainutkertaisesta tunnelmasta, jossa jokainen tuntee yksinkertaisesti elävänsä täysillä. Luonto, lauteilta löytyvät löylyt ja hurtti huumori sävyttävät tätä kertaluokaltaan ainutlaatuista kokemusta.

 

Lue lisää...
 
Unelmaa kohti… Yrityksen toimitilan remontti

Kaikella on alkunsa…tämä on toinen uusi alkuni yrittäjäurallani. Uuden toimitilan remontti valmistui suitsait, ja tavarat kannettiin uuteen toimitilaan…

 

Lue lisää...
 
Alumnimme maailmalla: Nina Tolonen

Nina Tolosen ammatillinen polku on kulkenut hammashoitajasta askartelunohjaajaksi, ohjaustoiminnan artenomista (AMK) Suomi-koulun opettajaksi Pekingiin. Oma työpaikka Aula-kodin ohjaajana kehitysvammaisten parissa odottaa Suomeen palaavaa aikaisintaan reilun vuoden päästä. Ohjaajan työkokemusta on kertynyt monesta paikasta, ja Nina kertookin olevansa tyytyväinen ammatinvalintaansa.

 

Lue lisää...
 
Kansantaruja ja EU-arvoja Armeniassa

Allianssin nuorisovaihdon kautta EU:n tukemaan kansainväliseen nuorisoseminaariin Jerevanissa osallistui viisi suomalaista, ja opiskelijamme Karita Raikamo oli heistä yksi. Seminaarissa käsiteltiin eri maiden kansantarustoja ja niiden suhdetta EU-arvoihin. Suomalaisten matkaraportti kertoo, kuinka rikastuttava heidän kokemuksensa oli.

Lue lisää...