CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Kesän teatterielämyksiä

Hämeenlinna

2.5.2009 ensi-iltansa saanut Koirien Kalevala on lapsille ja lapsenmielisille suunnattu suloinen musiikkinäytelmä, jonka folk-henkiset ja leikkisät musiikit on säveltänyt Eero ”Safka” Pekkonen. Hannu Matti Tyhtilän ohjaama huumorilla höystetty, jännittävä tarina on visuaalinen ja aivan varmasti näkemisen arvoinen!

Verstaalla esitettävä Kaaos on Mika Myllyahon lupaavan trilogian toinen osa. Hämeenlinnassa vieraileva, televisiostakin tuttu Juha Kukkonen ohjaa kolmen naisen esittämän kuvauksen arkisuudesta ja arvaamattomuudesta. Realistisen irrotteleva esitys on mainio jatko trilogian ensimmäiselle osalle, Paniikille.

Koirien Kalevalaa esitetään 12.9.2009 asti

 koirien kalevala

Mikkeli

Kissat-misukaali
Agneta Elers-Jarlemanin ja kirjoittama ja Heikki Salon nokkelasti suomentama Kissat-misukaali kertoo neljän nuoren kissan synttärijuhlien vietosta. Katit ovat kaikki omansalaisia persoonallisuuksia ja eri lähtökohdista isäntänsä lemmikiksi päätyneitä. Kissat kertovat lauluissaan ja tarinoissaan unelmistaan ja haaveistaan, mutta myös peloistaan sekä kaipuustaan vanhempiensa luo. Hylätyksi tuleminen on ollut näiden kissojen kohtalo. Miltä tuntuu olla orpo kissa, jota kukaan ei huoli ”lapsekseen”. Kissat oivaltavat kuitenkin, että toinen toisissaan heillä on paras tuki ja turva. Näytelmässä kuullaan runsaasti Markus Pulkkisen sovittamaa musiikkia ja hän itse toimii myös kattien kapellimestarina. Kissamaisen notkeista tansseista vastaa Mira Päivinen. Alkuperäisesti ruotsinkielinen näytelmä on käännetty 14 eri kielelle ja sitä on esitetty 34 teatterissa ympäri maailmaa.

mikkelinTeatteri
Kuva: Jere Lauha/ Mikkelin Teatteri

Ensi-ilta: 9.5.2009
Kesto: n. 1 h
Kirjoittanut: Agneta Elers-Jarleman
Ohjaus: Ilkka Korhonen
Koreografia: Mira Päivinen
Musiikki: Gunnar Edander/Lennart Hellsing
Lavastus: Ami Laukkanen
Puvustus: Tarja Kopperi

Mikkelin kesätetatteri esittää Arto Paasilinnan kirjoittaman ja Mika Nuojuan ohjaaman Ulvova Mylläri. Ulvovan Myllärin takana on merkittävä tekijäjoukko. Myllärin ohjaaja on näytellyt lukuisissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatterissa viihtyvä näyttelijä Mika Nuojua. Mikkelin kesäteatterin Naisvuoren näyttämöllä voi puolestaan nähdä kansan suosikiksi nousseen Pertti Koivulan sekä nyt vasta toista kertaa kesäteatterissa vierailevan muutoin pitkän ja merkittävän näyttelijäuran tehneen Oiva Lohtanderin. Myllärin roolissa taituroi Jouko Puolanto.
Ulvova mylläri on tarina hieman yksinkertaisesta mutta hyväsydämisestä mylläri Gunnar Huttusesta. Hänellä on välillä tapana osoittaa tunteitaan ulvonnalla, joita on herättänyt mm. sievä maatalouskerhoneuvoja Sanelma Käyrämö. Tämä ei käy ahdasmieliselle kyläyhteisölle. Mies leimataan hulluksi ja passitetaan mielisairaalaan. Sairaala ei tosin sovi Gunnarille ja hän pakenee sieltä heti. Hänestä tulee metsissä piileskelevä lainsuojaton ja ihmisjahdin kohde.
Tarina kertoo hyväksynnästä, ystävyydestä ja rakkaudesta. Pienen maaseutupitäjän yhteisö ei hyväksy tätä poikkeusyksilöä ja yrittää saada täysin vaarattoman, mutta ahtaisiin käsityksiinsä mahtumattoman "hullun" rautoihin. Mielenkiintoinen tarina ja oivaltava tilannekomiikka pitää katsojan otteessaan.

Ensi-ilta: 26.6.2009
Kesto: n. 2 h
Kirjoittanut: Arto Paasilinna
Ohjaus: Mika Nuojua

MikkelinTeatteri

Pori

Sirkku Peltolan SUOMEN HEVONEN esitetään Porissa Kirjurinluodon Kesätetatterissa.

Maaseutua ei voi tuoda, mutta vaikea sitä on viedäkään - "So what sano suomalainen, kun luistelusuksensa Taiwanista tilas."
-Sirkku Peltola-

Näytelmä kertoo Suomen maaseudusta ja maataloudesta 2000-luvulla. Absurdin hauskaa ja traagista tilannetta tarkastellaan omituisen uusperheen näkökulmasta. SUOMEN HEVONEN - näytelmän rooleissa nähdään Eija Vilpas, Juhani Laitala, Maija-Liisa Peuhu, Anu Sinisalo, Ville Keskilä, Lotta Vaattovaara ja Aija Pahkala. Monipuolisia roolisuorituksia luotsaa ohjaaja Kari Mattila.

Kirjurinluodon Kesäteatterissa 13.6. - 11.7.2009
Ohjaus Kari Mattila

pori

Tampere

Pyynikin kesäteatteri esittää Hella Wuolijoen kirjoittaman komedian Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle. Vuonna 1954 kantaesityksensä saanut näytelmä kertoo etelähämäläisestä, kivenkovasta isännästä, joka viinaspäissään rakastaa koko maailmaa. Isännän oikkuja joutuu sietämään ja oikomaan hänen autonkuljettansa Kalle-renki, joka pelastaa pulasta myös talon tyttären. Pyynikin kesäteatterin perinteiseen tapaan rooleissa nähdään huippunimiä. Pääroolia Iso-Heikkilän isäntää esittää Esko Roine ja hänen renkinään häärää Puntti Valtonen. Näytelmä on nähtävissä Pyynikin kesäteatterissa 9.6.-8.8.2009.

Valkeakoski

MEIJERI - Voipaalan kesäteatterissa 2009.

MEIJERI on kepeä musiikkipitoinen komedia uuden tekniikan tulosta maaseudulle ja sen aiheuttamista tunteista ja sotkuista.

voipaalan tallipiha
Voipaalan tallipiha - Valkeakosken näyttelijäyhdistys ry.

Ohjaus: Saku Heinonen
Käsikirjoitus: Artturi Järviluoma / Sirkku Peltola
Toteutus: Valkeakosken Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys ry
Esityspaikka: Voipaalan kulttuurikeskuksen tallipiha, Sääksmäki
Esitysten ajankohta: heinäkuu 2009 (mahdollisesti elokuun 1. viikko)
Esitysten määrä: noin 20 esitystä

Tiedustelut:
Juha Väistö puh. 040-566 4197, email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Timo Villberg puh. 040-913 3444, email: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Heinola

Heinolan kesäteatteri esittää musikaalikomedian Piukat Paikat! Musikaalin ohjaa TIINA BRÄNNARE ja pääosissa Heinolassa nähdään mm. ARJA KORISEVA, JUSSI LAMPI, EERO SAARINEN, ILMARI SAARELAINEN ja SUSANNA HAAVISTO.

PIUKAT PAIKAT -musikaali perustuu, Billy Wilderin ohjaamaan ja Marilyn Monroen tähdittämään elokuvaan, vuodelta 1959. Elokuva oli ilmestymisvuotenaan yleisömenestys ja on vakiinnuttanut asemansa yhtenä elokuvahistorian suosituimmista ja hauskimmista komedioista.

Vauhdikas musikaalikomedia liikkuu 1930-luvun USA:ssa. Tarinassa pennittömät muusikot Joe ja Jerry joutuvat tahtomattaan mafiosojen tekemän murhan silminnäkijöiksi. Miehet lähtevät pakoon heitä jahtaavaa gangsteripomo Spats Palazzoa ja hätäratkaisuna kaksikko päättää pukeutua naisiksi ja värväytyä naisorkesteriin soittajiksi. Joe alkaa kutsumaan itseään Josephineksi, Jerrystä tulee Daphne. Rakkaus sekoittaa kuviot ja hämmennyksiä on luvassa lisää kun Floridassa lomaansa viettävä vanhempi miljonääri-herra Sir Osgood rakastuu päätä pahkaa nais-Jerryyn ja päättää naida hänet! Piukkojen paikkojen viimeinen repliikki on elokuvahistorian kuuluisimpia. Kun Daphne kertoo viettelemälleen miehelle olevansa itsekin mies, hän saa vastaukseksi lauseen "Kukaan ei ole täydellinen".

heinola

 

Koonnut: Jemina Harju
 

 
  • CuRec 1/2009
  • CuRec 2/2009
  • CuRec 3/2009
  • CuRec 1/2010
  • CuRec 2/2010
  • CuRec 3/2010
  • CuRec 4/2010
  • CuRec 1/2011
  • CuRec 2/2011
  • CuRec 3/2011
  • CuRec 4/2011
  • CuRec 1/2012
  • CuRec 2/2012
  • CuRec 3/2012
  • CuRec 4/2012
  • CuRec 1/2013
  • CuRec 2/2013