CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Uutuuskirja: Viisaan toiminnan taito

 

Tunnetko vetoa uusimpiin teknisiin laitteisiin? Annatko ensivaikutelman vaikuttaa valintoihisi? Samaistutko kannattamaasi jalkapallojoukkueeseen?

Jos vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, voit tietämättäsi kärsiä uutuushulluudesta, alkuefektin vaikutuksesta tai sisäryhmä-ulkoryhmäharhasta. Ne kaikki ovat ajatusvirheitä, jotka ohjaavat meitä toiminnassamme harhapoluille.

Rolf Dobellin Viisaan toiminnan taito on jatko-osa menestyskirjalle Selkeän ajattelun taito. Se esittelee jälleen 52 yleistä ja tieteellisesti todennettua ajatusvirhettä, jotka vaikuttavat toimintaamme. Kirjan arjen päätöksentekoa havainnollistavin esimerkein maustetut lyhyet tekstit auttavat tunnistamaan ne ajattelun ansat, jotka ovat menestyksemme ja onnellisuutemme tiellä.

”Kun poistamme käyttäytymisestämme ajattelu- ja toimintavirheet, parempi ajattelu ja toiminta ilmaantuvat itsestään”, Dobelli lohduttaa jokaista harhapoluille joskus eksynyttä kirjan esipuheessa.

Sveitsiläinen Rolf Dobelli on toiminut muun muassa Swissair-konsernin tytäryhtiöissä pääjohtajana ja nykyään yrittäjänä. Lisäksi hän on perustanut tieteen, kulttuurin ja talouden piirissä työskentelevien henkilöiden Zurich.Minds -yhteisön sekä päätöksentekoa ja koulutusta tarjoavan Ccademyn. Dobellin edellinen teos Selkeän ajattelun taito oli yksi vuoden 2012 tietokirjamenestyksistä.

Viisaan toiminnan taito -kirjan tekstit on julkaistu aikaisemmin kolumneina Frankfurter Allgemeine Zeitung - ja SonntagsZeitung-lehdissä. Myös Helsingin Sanomien Lauantai-osa julkaisee huhti-toukokuussa osia kirjasta.

Helsingin Sanomien julkaisema Viisaan toiminnan taito -kirja on myynnissä Sanomatalon Kulmassa (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa  (ovh. 25,13 euroa).

 

 

Rolf Dobelli: Viisaan toiminnan taito. 52 harhapolkua, jotka on parasta jättää muiden kuljettavaksi

Alkuperäisteos: Die Kunst des klugen Handelns. 52 Irrwege, die Sie besser anderen überlassen.

Suomennos: Juha Sainio

243 sivua, ovh. 25,13 euroa

Sidottu

Kustantaja: HS Kirjat