CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Yhteisnäyttely Kohtaaminen


Kohtaaminen tapahtuu monella erityisellä tasolla. Jo se, että isä ja tytär kohtaavat yhteisnäyttelyssä tasavertaisina taiteilijoina on erityistä. Heidän työnsä keskustelevat ja kohtaavat yllättävissä ulottuvuuksissa.

Johannan kiehtovat ja samalla voimakkaat työt, jotka liikkuvat luonto- ja eläinaiheista aina avaruuteen asti, täydentyvät Pentti Lumpeen osittain mystisistä betoniveistoksista.Johanna Lumme aloitti taideopintonsa jo lapsena, kun perhe asui useita vuosia Ranskassa. Hän opiskeli siellä lasten Atelier Académique´ssa. Hän on kiinnostunut monista taiteen eri osa-alueista: maalaustaiteesta, valokuvataiteesta, sarjakuvataiteesta sekä piirtämisestä. Johannalla on ollut myös useita sarjakuvanäyttelyitä, jotka ovat herättäneet laajaa mielenkiintoa. Hänen sarjakuvistaan on suunnitteilla kirjoja ja hän on tehnyt myös sopimuksen niiden julkaisusta lehdessä.
Johanna Lumme voitti syksyllä 2012 Otavan suuren kuvituskilpailun. Tällä hetkellä hän työstää myös lastenkirjakuvitusta.
Syksystä 2014 Johanna Lumpeelle on tarjottu residenssiä Taidekeskus Salmelasta koko talveksi.
“Maalausaiheeni liittyvät useimmiten luontoon ja etenkin eläimiin. Töilläni haluan muistuttaa katsojaa siitä, miten luontoa tulee kohdella kunnioittaen, koska se on meille mittaamattoman tärkeä ja arvokas”, kuvailee Johanna Lumme maalaustensa aihepiiriä.

Pentti Lumme on ollut aina kiinnostunut taiteista, erityisesti veistämisestä.
Vuodesta 2001 hän on työskennellyt Virpi Kannon ja Tapani Kokon ohjauksessa Orimattilassa, heidän järjestämillään betoniveistokursseilla.
Betoni on Pentti Lumpeelle tuttu materiaali, ja hän tuntee sen sallimat mahdollisuudet, jotka ovat aivan erilaisia, kuin ihmiset tavallisesti betonista luulevat. “Betonin muoto on täysin vapaa ja värimahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat eriväristen kiviainesten ja väripigmenttien ansiosta” - Pentti Lumme kertoo.

Lisätietoja:

galleristi Lea Karttunen
Puh. +358 40 140 5500, + 358 40 541 1742
Galleria Saima
Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki
Galleria on avoinna näyttelyaikoina: ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16
Huomioikaa poikkeukselliset aukioloajat näyttelyn lopussa.
Galleria on avoinna ma 17.6 ja tiistaina 18.6, jolloin näyttely loppuu, klo 17 asti.

www.galleriasaima.fi