CuRec-verkkolehti
  • Käden jälki
  • Ideavakka
  • Tiedon jyvät
  • Sanakannel
  • Viisasten kivi
  • Ajan pirta
  • Kulttuuripeili
  • Galleria

Oletko lukenut Vuorenkaikuja?

 

Vuorenkaikuja

”Suomalaisessa keittiössä käytetään monenlaisia yrttejä, niitä voi kasvattaa itse, kun laittaa siemenet itämään huhtikuun lopulla. Erilaiset yrtit laitetaan hieman eriaikoihin itämään. Liian aikaisin ei yrttejä kannata idättää, koska ne saattavat kasvattaa silloin liian pitkän varren..”

Tämä on lainaus lehtemme artikkelista, joka käsittelee yrttien käyttöä. Lehtemme aihepiirit liikkuvat laidasta laitaan, mutta ovat läheltä arkea, jota mielenterveyskuntoutujamme elävät eri yksiköissämme.

Ensimmäisen Vuorenkaikuja-lehden julkaisimme vuonna 2009.  Ajatus lehdestä oli hautunut jo jonkin aikaa, ja kun työkaverina aloitti henkilö, jolta valokuvaus ja taitto sujuivat, saivat asukkaat ensimmäisen numeron kasaan tuota pikaa.

Lehden teosta

Lehden uuden numeron valmistelun aloitamme asukastiimissä, jossa jokainen saa sanoa, mitä haluaisi, että seuraavaan lehteen tulee ja samalla mietitään, kuka jutun voisi kirjoittaa. Ajatuksia hiotaan hieman ja seuraavaksi kerraksi teemme ehdotuksen sisällysluettelosta ja juttujen kirjoittajista. Tarkoituksena on, että juttuja tulisi tasapuolisesti eri yksiköistä, joten osa hyvistäkin valmiiksi kirjoitetuista jutuista jää sitten kansioon, jonne kokoamme kaikista virkistysretkistä kirjoitetut materiaalit. Joskus lehden artikkelin pohjana on erityisen hieno valokuva, jonka haluamme lehteen. Silloin mietimme, kirjoittaako joku runon, vai miten kuva saadaan luontevasti osaksi lehteä.
Vuorenkaikuja-lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Painosmäärä on tuplaantunut alusta, sekä uusimmat numerot olemme julkaisseet myös verkkolehtenä Mielenruokaa Oy.n kotisivuilla. Lehteen on muodostunut muutamia vakipalstoja, mutta aina on tilaa asukkaiden uusille juttuideoille, ja samalla joitain palstoja voi jäädä pois, jos niihin ei ole innokkaita kirjoittajia.

Horoskooppi

Tämä horoskooppi on julkaistu  Vuorenkaikuja lehden 2. numerossa,  mutta asukkaamme olivat sitä mieltä, että koska kaikki eivät horoskooppeihin kuitenkaan usko, niin uusien teko on nyt turhaa.
Kauris: Voitat lotossa pikkusumman, mutta rakkaudessa ei ole onnea.
Vesimies: Löydät kesäretkellä itsellesi sopivan kumppanin.
Kalat: Rakkaudessa menee hyvin, mutta rahat ovat valitettavasti vähissä
Oinas: Raha-asiat paranemaan päin. Rakkaudessa on myrskystä.
Härkä: Ongelmasi häviävät. Pysyt terveenä ja elät onnellista aikaa.
Kaksonen: Elämäsi on kahdenlaista. Rakkautesi syvenee.
Rapu: Rakkauselämäsi näyttää valoisalta, rahaa ropisee, kuin rännistä.
Leijona: Varo! Takavasemmalta kuuluu karjuntaa. Juokset rakkautesi perässä.
Neitsyt: Myrskyjä elämässä, mutta pian alkaa paistaa. Rahaonnea tulossa.
Vaaka: Rahasi riittävät kesämenoihin. Ystäväsi tulee vastaan iltahämärässä.
Skorpioni: Varo pistäviä esineitä. Taivaallasi näkyy vaaleanpunaisia pilviä.
Jousimies: Nuolesi ovat pistäviä. Romanttinen uimareissu odottaa sinua.

Askartelut

Lehdessämme on usein ollut askarteluosio tai puuhanurkka, jonka ristikot ovat kuuluisia siitä, että näyttävät ensivilkaisulla ihan helpoilta, mutta ovatkin todella haastavia. Tässä kaksi askarteluvinkkiä, joiden toteuttaminen on helppoa ja tarjoaa sitä mielenruokaa ja onnistumisen kokemuksen. Kokeilehan sinäkin!
Tämän artikkelin kirjoittaja on Vuorenkaikuja-lehden toinen päätoimittaja.
Ps. Lehtemme uusin numero ilmestyy toukokuun lopussa..


 

Teksti: Henna Hylli, ohjaustoiminnan artenomi (AMK) -aikuisopiskelija