Cake pops - kakkutikkarit |
OHJE
n. 24 kpl 2 kananmunaa Täyte 1 rs (180 g) Pirkka Kevyt appelsiinituorejuustoa Kuorrutus 1 levy (200 g) Fazer-taloussuklaata Pinnalle Fazer Tutti Frutti crush, Tyrkisk Peber crush, Marianne crush -karamellirouhetta tai nonparelleja Lisäksi 12 puista varrastikkua (25 cm) 1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. 2. Levitä taikuna uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. 3. Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tarvittaessa appelsiinimarmeladia. Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. 4. Leikkaa grillivartaista terävät päät pois ja leikkaa tikut kahteen osaan. 5. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää (n. 2 cm:n pituudelta) suklaaseen ja työnnä tikkujen suklaapäät kakkupalloihin. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen tai levitä tikkareiden päälle suklaata lusikan avulla. Valuta ja anna suklaan jähmettyä hetki ennen kuin ripottelet niiden päälle karamellirouhetta tai nonparelleja. 6. Pistele kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn kulhoon, halkaistuun omenaan tai meloniin. Siirrä tikkarit jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoa koristelupäivänä, koska koristeet vettyvät pitkään säilytettäessä. OHJE JA KUVA:
|