CuRec-verkkolehti
 • Käden jälki
 • Ideavakka
 • Tiedon jyvät
 • Sanakannel
 • Viisasten kivi
 • Ajan pirta
 • Kulttuuripeili
 • Galleria

Näyttämöiden tarjontaa

 

Kellot lyö - Megamenestysmusikaalin viimeinen syksy!

Vuonna 85 Remix GTP

Vuonna 85 Remix Golden Turbo Platinumin tarina päättyy joulukuussa. Tampereen Työväen Teatteri vie katsojansa  80-luvulle vielä viisi kertaa. ja päätösbileet pidetään 21.12.2012. Bileissä nähdään yleisön sydämet valloittanut musikaali vihonviimeisen kerran ja juhlitaan yhdessä kasaritunnelmissa aina yöhön asti.

 

Ilmiö nimeltä Vuonna 85

Vuonna 2006 TTT:n kantaesityksensä saanut manserock-musikaali Vuonna 85 on kiistatta TTT:n menestynein teos. Yli 300 esitystä ja yli 230 000 katsojaa tekevät siitä Suomen katsotuimman kotimaisen musikaalin ja samalla TTT:n katsotuimman teoksen kautta aikojen.


Kuvassa: Kaisa Mattila ja Sami Hintsanen ja tanssijoita
Kuva: Harri Hinkka
Tampereen Työväen Teatteri - TTT, Vuonna 85 Remix GTP

Lumoava satuseikkailu koko perheelle

ja hirviö on satoja vuosia vanha ranskalainen kansansatu on kiehtonut sukupolvia toisensa jälkeen opettavaisella tarinallaan, liikuttavilla käänteillään ja onnellisella lopullaan. Sirkku Peltolan käsikirjoittama sovitus puhaltaa rakastettuun klassikkoon tuoreutta ja huumoria, mutta säilyttää silti sen mystiikan ja ikiaikaisen lumovoiman.

Kaunottaren isä eksyy myrskyssä linnaan ja poimii lähtiessään sieltä ruusun tyttärelleen. Tästä linnaa isännöivä hirviö suuttuu ja säästää onnettoman vaeltajan hengen vain sillä ehdolla, että saa kaunottaren vangikseen. Tytön kohtalo näyttää hirmuiselta, mutta viisas neitokainen näkeekin pintaa syvemmälle.

Reija Isosuon ohjaama Kaunotar ja hirviö on hauska, yllätyksellinen ja visuaalisesti näyttävä tulkinta ihanasta sadusta, joka on täynnä värikkäitä hahmoja ja kauan sitten kadonneen maailman taianomaista hehkua.

Ranskalaisen kansansadun pohjalta näytelmäksi kirjoittanut Sirkku Peltola.

Kaunotar ja Hirviö lastennäytelmän koululaisesitykset

Hämeenlinnan Teatteri tuottaa lastennäytelmän Kaunotar ja Hirviö, jota esitetään kouluille ja päiväkoidelle sopivaan aikaan. Esitykset alkavat arkipäivisin teatterin päänäyttämöllä klo 9:00 tai 12:00.


Sadun tarinasta ja upeasta lavastuksesta voit nauttia Hämeenlinnan kaupunginteatterissa 28.11.2012 asti. Varaa siis lippusi

Kuva: Tommi Kautanen
Hämeenlinnan kaupunginteatteri

 

Perheistä parhain

2000-luvun Virtaset ja Lahtiset, jossa kaksi perhettä joutuu kunnon pyöritykseen, koska ovat niin erilaisia. On normaali perhe, jossa pidetään yllä vanhastaan hyviksi koettuja perinteisiä arvoja, sekä epämääräinen uusperhe, jossa... no, kaikkihan tietävät minkälaisia ne ovat.

Perheistä parhain on asennekomedia, joka tarkastelee tätä päivää kahden perheen kautta ja jättää iloisesti ottamatta kantaa siihen, mikä on normaalia tai sopivaa itse kullekin, missäkin.

Kahden perheen välienselvittelyssä nousevat esiin perimmäiset arvot ja asenteet. Kun soppaan lisätään vielä ongelmanaapuri, perintöriita, sukupolvien väliset kuilut ja  sukupuolten väliset jännitteet, naurettavaa pitäisi riittää kaikille katsojille.

Komediassa syttyy myös lempi – ja tietenkin ihan väärien ihmisten välille.


Näytelmän tekijä Pentti Järvinen on paluumuuttaja, jolla on nyt kutkuttava mahdollisuus verrata nykyistä Hämeenlinnaa siihen 50-luvun hämäläiskylään, jossa kaikki tunsivat toisensa. Ja kyllä hän vertaakin!

Televisiolle Järvinen on tehnyt useita komediasarjoja, joista Päin perhettä ja Hirveä juttu ilkamoivat 80- ja 90-luvun perhe-elämän kustannuksella.

 

Mikä 20 vuodessa on muuttunut?

Kirjailija vastaa: - Ihminen.

Kantaesitys nähtiin näyttämöllä 18.10.2012. 
Kaipaatko syksyyn naurua? Sitä sinulle tarjoaa Perheistä parhain!

Kuva: Tommi Kantanen
Hämeenlinnan kaupunginteatteri

Kämppiskomedia Yhden asunnon loukussa Arena-näyttämölle

 

Yhden asunnon loukussa (The Odd Couple) on Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön syksyn toinen ensi-ilta 2. marraskuuta. Neil Simonin kirjoittama komedia nousi Lillanissa viime syksyn katsojasuosikiksi ruotsinkielisenä versiona (Omaka par), ja nyt se nähdään suomeksi.

Kotkaniemen ohjaamassa ja suomentamassa kämppiskomediassa tosielämänkin ystävykset Pekka Strang ja Sampo Sarkola lyövät hynttyyt yhteen. Pokeriporukassa äijäilevät Kari Ketonen, Jouko Puolanto, Hannes Suominen ja Tuomas Uusitalo. Naiskauneutta näyttämölle tuovat ihastuttavat naapurintytöt Heidi Lindén ja Nelly Hristova. Lavastuksen suunnittelee Alisha Davidow, ja puvut ovat Sari Salmelan käsialaa.

Felix Ungar (Strang) on vaimonsa jättämä neurootikko vailla kotiliettä. Lämpöä ja seuraa hän hakee niin hygieniaan kuin elämään ylipäätään hövelisti suhtautuvalta ystävältään Oscarilta (Sarkola). Epäsuhta pari muuttaa saman katon alle, mutta kuten arvata saattaa, kotitöiden jako ei mene ihan tasan ja herrojen käsitykset hauskanpidostakin poikkeavat aika tavalla. Oscar on törsäilevä uhkapeluri, jonka sisustukseen kuuluvat lika-astiaröykkiöt ja villakoirat, kun taas Felix haluaa kaiken olevan tiptop, vaikka maailma ympärillä kaatuisi. Miten täysin erilaiset kaverukset pärjäävät poikamiesten kimppakämpässä?

Yhden asunnon loukussa on menestyskomedia, josta on nähty versioita niin näyttämöillä kuin valkokankaallakin.

Yhden asunnon loukussa ensi-ilta 2.11.2012 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä 

Kuvassa: Sampo Sarkola, Pekka Strang
Kuva © Henrik Schütt
Helsingin kaupunginteatteri

Savirannan talossa

Suomalaisen pottukomedian kantaesitys Jyväskylän Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään 10.11.2012.

Komedia on villisti etenevä kunnianosoitus elävälle maaseudulle, yhdessä tekemiselle, pökilöille tavallisille ihmisille ja ennen kaikkea rakkaudelle. Vaikka siitä ei suoraan puhuta, se ei tarkoita, että rakkautta ei olisi.

Tervetuloa Savirannan taloon. Varoitus – traktorissa on huonot jarrut, ja perheen peräkammarin poika matkii tanssija Reijo Kelaa, moottorisaha kädessään! Puhutaan yli, ali tai ohi mutta ei koskaan kohti. Ilmassa väreilee outo odotus, haikea rakkauden nälkä ja perhesuhteiden hullunmylly, joka riehaannuttaa ihmiset surkuhupaisiin tekoihin suomalaisessa suviyössä. Ja tanssilavalla soi tango!

Kaikki alkaa siitä, kun Savirannan isäntä Kalevi kutsuu aikuiset lapsensa puolisoineen perunan istutukseen. Tänään pannaan pottu, ja pyhänä korjataan lato ja kattokin pitäs paikata, isäntä suunnittelee. Siinä sitä sitten ihmetellään, vieläkö ukolla on testamentti voimassa ja mitä siitä seuraisi, jos talo menee myyntiin. Tenhon, veljeksistä vanhimman, yritys on ajautunut rahoitusongelmiin, vaimon kanssa on pattitilanne ja sydän, ”se o vähä rikki.”

Perhetapaaminen laittaa sosiaalisen verkon lujille. Ilmassa lentävät paitsi potut, myös perheenjäsenten selvittämättömät patoutumat. ”On se rullalla ihmisen mieli”, eräs roolihenkilöistä kiteyttää.

”Sitä o nykypäivänä aika lujilla tuolla työelämässä. Palaveria ja miittinkiä ja briiffinkiä ja tykyä ja kaike maaliman keppijumppaa ja tipitiitä. Sitä välillä pitää vähäse höyryjä päästellä sitte.”

Kuvassa: Tenho Saviranta - Jukka-Pekka Mikkonen, Kalevi Saviranta - Jouni Salo, Vuokko Saviranta - Taina Reponen
Kuva: Studio Luomansivu
Jyväskylän Kaupunginteatteri, Savirannan talossa

 

Ilkka Heiskanen on Saiturin joulun kitupiikki

Saiturin joulu tarjoaa mahdollisuuden ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä Tampereen Teatteri valmistaa vuosien tauon jälkeen joulunäytelmän. Charles Dickensin SAITURIN JOULU tarjoaa joulun taikaa koko perheelle. Näytelmän ensi-ilta on 7. joulukuuta päänäyttämöllä, ja esityskausi jatkuu 6. tammikuuta 2013 asti. Saiturin joulu on kaunis tarina hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Saituri-Scroogen roolissa, itsekkäänä kitupiikkinä vierailee Ilkka Heiskanen. Muissa rooleissa nähdään Eeva Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Inkeri Mertanen, Ilpo Hakala, Matti Hakulinen, Pete Koskinen, Arttu Ratinen ja Markku Thure. Näytelmän ohjauksesta vastaa Tommi Auvinen. Sen lavastaa Marjatta Kuivasto ja puvustaa Mari Pajula.

Tampereen Teatteri tarjoaa Saiturin joululla mahdollisuuden ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Lippulahjoituksella voi jakaa iloa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tampereen Teatteri välittää lippulahjoitukset suoraan Tampereen kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön kautta. Tarvittaessa teatteri auttaa sopivan lahjoitusväylän etsimisessä myös muilla paikkakunnilla.

Esimerkkejä lippulahjoituspaketeista:  10 lippua - 200 €, 20 lippua - 400 €, 50 lippua - 1 000 €, 100 lippua - 2 000 €. Myös pienemmät lahjoitukset ovat mahdollisia.

Lippujen perushinnat: aikuiset 25 €, lapset 10 € Liput: Lippumyymälä Lipari (03) 216 0500 ja Lippupiste Lahjoitusliput: Yritys- ja myyntipalvelu (03) 216 0400

Kuvassa: Ilkka Heiskanen
Kuvaaja: Harri Hinkka
Tampereen Teatteri 

 
 • CuRec 1/2009
 • CuRec 2/2009
 • CuRec 3/2009
 • CuRec 1/2010
 • CuRec 2/2010
 • CuRec 3/2010
 • CuRec 4/2010
 • CuRec 1/2011
 • CuRec 2/2011
 • CuRec 3/2011
 • CuRec 4/2011
 • CuRec 1/2012
 • CuRec 2/2012
 • CuRec 3/2012
 • CuRec 4/2012
 • CuRec 1/2013
 • CuRec 2/2013