CuRec-verkkolehti
 • Käden jälki
 • Ideavakka
 • Tiedon jyvät
 • Sanakannel
 • Viisasten kivi
 • Ajan pirta
 • Kulttuuripeili
 • Galleria

Teatteriin, teatteriin

Vares ja nuoruustango

JUSSI VARES VOI LÄHTEÄ MERIKARVIALTA, MUTTA MERIKARVIA EI LÄHDE JUSSI VAREKSESTA.

Muistot palaavat pätkittäin, kun yksityisetsivä Vareksen nuoruudenystäviä alkaa yllättäen putkahdella esiin kotikulmilla Turussa. Vanhat kaverit ovat kylläkin vuosien saatossa vähän muuttuneet – eivätkä välttämättä parempaan suuntaan...

Vareksen toinen tuleminen Naantalin Emmassa sisältää hiomattomia timantteja, ensirakkauden kuumottavan comebackin sekä hervottoman henkilögallerian Turun alamaailmasta. Linnateatterin hengästyttävässä kesädekkarissa nähdään Vareksena TV:stä tuttu Jukka Rasila. Muissa rooleissa repäisevät Pihla Penttinen, Miska Kaukonen ja Santtu Karvonen. Reijo mäen alkuperäisteoksen Vares ja Nuoruustango mukaan käsikirjoittanut Satu Rasila. Ohjaus karipekkasmaattinen Kari-Pekka Toivonen.

Ensi-ilta 27.5.2011

Emma-teatteri Naantalissa

 

Ranskalainen pyjama - kesän naurettavin komedia

Heinolan katetulla kesäteatterilla esitetään ensi kesänä ranskalaisen Marc Camolettin kirjoittama Ranskalainen pyjama. Maailmalla menestyneen hulvattoman komedian ohjaa Heinolan kesäteatterille Pentti Kotkaniemi, pääosissa nähdään Jaakko Saariluoma, Puntti Valtonen, Jussi Lampi, Mari Turunen, Saara Kotkaniemi ja Anna-Maija Tuokko.

Ranskalainen pyjama on Camolettin myöhäisempää tuotantoa vuodelta 1985. Lontoossa Don’t Dress for Dinner-nimellä tuotettu esitys pyöri  seitsemän vuotta.  Komediaa on esitetty myös Suomessa monella nimellä kuten Lainalakanat, Pyjama kuudelle ja Älä pukeudu päivälliselle.

Heinolan kesäteatterin Ranskalainen Pyjama saa ensi-ilta on 9. kesäkuuta, ja esityskausi jatkuu 24. heinäkuuta saakka.

Heinolan kesäteatteri

 

Kirkan lahje

Poika syntyi Ladan takapenkillä Kirkan Born to be Wildin soidessa…

Kesällä 2011 Hämeenlinnan kaupunginpuistossa soivat Kirkan tutut laulut! Näytelmä on hauska kertomus mieheksi kasvavasta pojasta, jonka elämän käännekohtiin Kirkan musiikki liittyy.

Tanssilavan luona. Kirkan keikalla syttyy vanhempien rakkaus. Poika syntyy Ladan takapenkillä matkalla synnytyssairaalaan, kun radiossa soi Kirkan laulama Born to be Wild. Niin eletään nuoruus, koetaan ensirakkaus ja etsitään itseä halki Suomen… ja Kirkan musiikki soi.

Suomen suvi ilman kesäteatteria ei ole mitään! Tule nauttimaan hyvästä kesäteatterista vehreään Hämeenlinnan Kaupunginpuistoon. Meille on helppo tulla. Pysäköintipaikat ym. palvelut ovat aivan kesäteatterin vieressä. Katsomo on osittain katettu.

Hämeenlinnan Kesäteatteri

 

Täydelliset häät


Kuva: Tuomo Manninen

Bill herää polttareiden jälkeen hääaamuun morsiusviitissään.

Jomottavaa päänsärkyä ei totisesti helpota peiton alta pomppaava vähäpukeinen ja tuiki tuntematon söpöliini. Nyt on otettava kaikki konstit käyttöön, sillä morsian kolkuttaa ovella. Ja entäs kun Ritva Oksasen esittämä anoppi ilmestyy?

Silloin alkavat ovet heilua ja hääväki saa sellaisen kyydin, ettei lopulta arvaa, ketkä alttarille päätyvät. Vai meneekö sinne kukaan, kun joku jo sai hääkakunkin naamaansa?

Täydelliset häät on säteilevän hauska huvinäytelmä kesäiseen makuun. Astu lemmenkaruselliin ja nauti farssin vauhdista.

Kokenut farssikettu Tampereen Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri kattaa taitavien näyttelijöiden ja laulajien voimin teille sellaiset kesähäät.

ROOLEISSA
RITVA OKSANEN (morsiamen äiti, Betty)
SAIJA "SANI" AARTELA (morsian, Mona)
TURKKA MASTOMÄKI (sulhanen, Bill)
KRISTO SALMINEN (bestman, Tom)
MIIA LINDSTRÖM (tyttöystävä, Judy)
MARJUT SARIOLA (siivooja, Julie)
YLLÄTYSVIERAILIJA (hotellinjohtaja, Monsieur Dupont)

Kirjurinluodon kesäteatteri

 

Rauta-aika

Kesällä 2011 Pyynikin kesäteatteri jatkaa ennakkoluulotonta linjaa, kun lavalla nähdään Paavo Haavikon romaaniin perustuva Rauta-aika. Näytelmän ohjaa Kari Heiskanen. Pohjalla on Kalevala, jonka eri tarinoista Seija Holma on nivonut yhteen uuden kokonaisuuden. Luvassa on väkevä, nuorekas ja moderni tulkinta teoksesta, jonka suuri osa muistaa tv-sarjasta 1980-luvun alusta. Pyynikin kesäteatterin esitys poikkeaa kyseisestä tv-sarjasta kaikin tavoin. Paavo Haavikko aloittaa romaaninsa toteamalla, "Unohtakaa Kalevala". Ohjaaja Kari Heiskanen, itsekin vastavalmistuneena näyttelijänä Holmbergin tv-sarjassa näytellyt, on ottanut ohjenuoraksi ”Unohtakaa Rauta-aika”. Näytelmä sisältää teemoja, jotka eivät ole sopivia lapsille.

Pyynikin kesäteatteri

 

Blondi - Legally BlondeKuvaaja: Henrik Schütt

Samppalinnan Kesäteatterilla on ilo esitellä yleisölleen uusi musikaalikomedia, jonka säihke ja hyväntahtoinen tarina saavat jopa vannoutuneimman tosikon suupielet kääntymään hymyyn. Valmistaudu huuhtomaan kaikki kulahtaneet blondivitsit viemäristä alas, sillä ennakkoluuloton Broadway-musikaali BLONDI - Legally Blonde rantautuu Turkuun kesällä 2011!

Päähenkilö Ellenin maailma järkkyy, kun poikaystävä jättää hänet päästyään opiskelemaan lakia huippu-yliopisto Harvardiin. Tulevalla juristilla on kuulemma oltava vakavasti otettava ja älykäs vaimoehdokas! Ellen päättää hankkia ex-poikaystävänsä takaisin keinolla millä hyvänsä. Kaikkien yllätykseksi myös hän onnistuu läpäisemään Harvardin vaikeat pääsykokeet ja pinkit unelmat vaihtuvatkin kunnianhimoon ja liituraitaan. Tämä vaaleaverikkö ei lannistu ennakkoluuloista ja vastoin-käymisistä vaan todistaa muille, ettei itseensä luottaminen mene koskaan muodista. Blondin logiikalla asiat ratkeavat myös oikeussalissa!

Samppalinnan Kesäteatteri on Suomen suurin kesäinen musikaaliteatteri, jossa on vuosien varrella nähty suuria klassikoita sekä lukuisia uudempia musikaaleja ja musiikkinäytelmiä. Kesällä 2011 esitettävä Blondi ei taatusti jää edeltäjiensä varjoon, sillä tässä musikaalissa ei tyylistä tingitä!

Samppalinnan kesäteatteri

 

Mimmi-lehmä ja Varis

Käsikirjoitus: Jujja ja Tomas Wieslander
Suomennos: Terhi Leskinen ja Pirjo Santonen
Ohjaus ja dramatisointi: Viivi Saarela
Lavastus: Pasi Kyllönen, Viivi Saarela ja Karita Fallström
Puvustus: Tiina Joutsen
Laulujen sävellys: Kari Paukola
Taustanauhan muusikot: La Strada
Tarpeisto: Karita Fallström

Rooleissa:
Mimmi Lehmä - Kati Koistinen
Varis - Viivi saarela

Mimmi Lehmä ei ole ihan tavallinen lehmä. Mimmi ajaa polkupyörällä, kiipeilee puihin, tanssii balettia ja nyt se haluaa vielä keinuakin!
Mimmin paras ystävä Varis ei ihan aina voi käsittää, miksi Mimmi ei vain tyydy möllöttämään laitumella ja syömään ruohoa, kuten muutkin lehmät.

Eriskummallisten ja riemastuttavien kaverusten hulvattomat seikkailut koko perheelle! Kesto on n. 45 min.

Törnävän kesäteatteri

 

Siunattu hulluus


Kuva: Johanna Tirronen

Käsikirjoitus: Aapeli
Ohjaus ja dramatisointi: Viivi Saarela
Koreografiat: Timo Saari
Lavastus: Samuli Halla
Puvustus: Noora Salmi
Musiikin harjoitus ja johto: Silja Kuoppala

Rooleissa mm. Ahti Kuoppala, Jani Johansson, Juha Pulli, Petteri Siponen, Anna-Riikka Rajanen, Kati Koistinen ja Mika Laurila

Rummukaisen veljessarjan kaksi vanhinta, Ana ja Vilippus, ovat aina tienneet, että kuopus, Elmeri, on hullu.
Sellainen se on, Elmeri, silmät selälleen leväytettynä se eläimille vaan juttelee. Vilippus saa Tohtorinkin vakuuttuneeksi asiasta, sillä, jos joku oli Elmerin hulluudesta oikea mies sanomaan sanansa niin se oli juuri Vilippus, hullun veli. Niinpä Elmeri päätetään viedä oikein hullujenhuoneeseen kaltaistensa sekaan. Tästä alkaa Rummukaisen veljesten hulvaton matka kesäisessä Suomessa.

Siunattu hulluus on tarina meistä ihmisistä: " viisaista", "hulluista" ja erilaisuuden siunauksesta.

Esityksen kesto noin 2 h 15 min
Esityspaikkana Törnävän kesäteatterin kokonaan katettu suuri ulkoilmanäyttämö.

Törnävän kesäteatteri

 

 

 
 • CuRec 1/2009
 • CuRec 2/2009
 • CuRec 3/2009
 • CuRec 1/2010
 • CuRec 2/2010
 • CuRec 3/2010
 • CuRec 4/2010
 • CuRec 1/2011
 • CuRec 2/2011
 • CuRec 3/2011
 • CuRec 4/2011
 • CuRec 1/2012
 • CuRec 2/2012
 • CuRec 3/2012
 • CuRec 4/2012
 • CuRec 1/2013
 • CuRec 2/2013