CuRec-verkkolehti
 • Käden jälki
 • Ideavakka
 • Tiedon jyvät
 • Sanakannel
 • Viisasten kivi
 • Ajan pirta
 • Kulttuuripeili
 • Galleria

Menoja kevääseen

 

Kansallisoopperassa avoimet ovet lauantaina 12.3.
Päivän ohjelmassa konsertteja, työpajoja, kiertokäyntejä ja lastenoopperaa

100-vuotias Suomen Kansallisooppera avaa ovensa lauantaina 12. maaliskuuta ja tarjoaa monipuolista maksutonta ohjelmaa koko perheelle. Ovet avataan klo 10, ja avointen ovien päivän ohjelma jatkuu klo 16.30 saakka.

Päivän aikana järjestetään lapsille useita musiikki-, maskeeraus- ja lavastamotyöpajoja, ja aikuiset pääsevät kokeilemaan tanssiaskelia baletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven vetämässä työpajassa. Puolen tunnin välein järjestetään opastettuja kiertokäyntejä, joissa pääsee tutustumaan Oopperan kulissientakaiseen maailmaan.

Päälämpiössä kuullaan neljä maksutonta kamarimusiikki- ja laulumatineaa (klo 12, 14, 15 ja 16), joissa esiintyvät Oopperan orkesterin ja kuoron muusikot. Alminsalissa sen sijaan palataan nostalgisiin tunnelmiin Kansallisoopperan historiallisten äänitteiden avulla; juonnetut Oopperamuistoja-äänitekonsertit alkavat klo 11 ja 13. Lapsille musiikki-ilottelua tarjoaa KadosKissa-pienoisooppera, joka nähdään päälämpiössä klo 11 ja 13.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Työpajoihin, kiertokäynneille ja lastenesityksiin on kuitenkin rajallinen määrä paikkoja, ja mukaan voi ilmoittautua paikan päällä klo 10 alkaen.

Tilaisuuksien välissä lapset ja vähän isommatkin pääsevät kokeilemaan ylleen roolivaatteita Alminsalin lämpiössä, josta jokainen saa muistoksi mukaansa myös valokuvan. Myös kahvio on avoinna koko päivän ajan.

Avoimien ovien päivä Kansallisoopperassa
Lauantai 12.3. klo 10-16.30
www.ooppera.fi

Tuunauspajat, 9.3-3.4.2011, Turku

Tule uudistamaan menopelisi - oli se sitten polkupyörä, rullalauta, pyörätuoli tai rollaattori!

Pajassa voi mm.

* laittaa pintaan uutta väriä
* nikkaroida puisen tavarakorin tarakalle
* käyttää erilaisia valmiita tai itse tehtyjä tarroja
* lisäksi kaikille pyörille tehdään pikahuolto

Maksuttomiin pajoihin mahtuu 10-15 ensimmäistä innokasta tuunaajaa per päivä. Ilmoittaudu Anne Myllyaholle p. 050 4063647 tai anne.myllyaho(a)valonia.fi. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Alle 18-vuotiaiden osallistuminen huoltajan luvalla.

Pajapäiviä järjestetään hankkeessa yhteensä yhdeksän, ja niitä järjestetään eri puolilla Turkua:

ke-to 9.-10.3. klo 16-21 Linnan Paja, Ilpoinen.
la-su 12.-13.3. klo 10-16 Majanummen toimitalo, Varissuo.
la-su 2.-3.4. klo 10-16 Recykkeli, Leaf Center, Kärsämäki.

Lisätietoja

 

Pyhän kosketus - Tutustuminen Taidekappeliin, 2.2-7.12.2011, Turku

Koskettava tutustuminen maailmanlaajuista kuuluisuutta saavuttaneeseen Pyhän Henrikin Ekumeeniseen Taidekappeliin Turun Hirvensalossa.

Opastus suomeksi ja englanniksi. Noin 45 minuuttia kestävän tilaisuuden aikana kuullaan myös musiikkia ja tutustaan kappelin taidenäyttelyyn.

Mahdollisuus ostaa muisto kappelista, esim. koru, kirja tai kortti. Lämpimästi tervetuloa!

2.2.-7.12, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17.45.

Hinta 10 €/aikuinen

Bussi 54 laiturilta T43 klo 17.10 Meri-Karinan parkkipaikalle (aivan kappelin vieressä). Takaisin klo 18.45

 

Linnanniemen Aprillia! Aprillia! 1.4.2011, Hämeenlinna

Aprillipäivän kunniaksi Linnanniemellä on luvassa kepeä Aprillia, aprillia
-tapahtuma, joka tuo museot sekä niiden kokoelmat yleisön nähtäville uudessa ja humoristisessa valossa.

Päivän aikana Historiallisella museolla järjestetään petkuhuiputus-kierroksia, Hämeen linnalla on huiputushistorianpolku ja tapahtuman kruunaa Vankilamuseolla kokoontuva Valehtelijoiden Klubi.

Valehtelijoiden Klubissa arvon raatilaiset kertovat aprillipäivään sopivasti toinen toistaan uskomattomampia tarinoita aidoista ja eriskummallisista museoesineistä. Joku tarinoista on aina tosi, ja yleisön tehtävänä on yrittää arvata kuka raatilaisista puhuu totta. Tunnistatko sinä kuka raadista puhuu täyttä palturia ja kuka on todellinen asiantuntija?

Valehtelijoiden Klubi on Hämeenlinnan museoiden yhteistyönä toteuttama tapahtuma, jossa ovat mukana Hämeenlinnan kaupungin historiallinen museo, Hämeen linna, Suomen Tykistömuseo sekä Sähkömuseo Elektra.

Hämeen linnan huiputushistorianpolku:

Hämeen linna, Kustaa III:n katu 6.
Pääsyliput: 6 € / 5 € / lapset 7-17 v. 3,00 €
Lisätietoja: hankekoordinaattori Anne Parikka, 050 596 3556, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Petkuhuiputus-opastukset:

1.4. Klo 12 ja 14
Historiallinen museo, Kustaa III:n katu 8.
Pääsyliput: 4 € / 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Lisätietoja: Historiallinen museo (03) 621 2979 tai Carita Rantala Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen


Valehtelijoiden klubi

Vankilamuseossa perjantaina 1.4. klo 18.30.
Kustaa III:n katu 8
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja Historiallisen museon sivustolta

 

Pääsiäismarkkinat 16.4.2011, Hämeen linna, Hämeenlinna

Palmusunnuntaista alkaa pääsiäisen vietto. Linnan Kruununleipomon  Pääsiäismarkkinoilta löydät kotiisi perinteiset pöydänantimet, koristeet ja kauneimmat käsityöt.

Pääsiäismarkkinoilla keskiaikaisen linnan Kruununleipomo pursuaa pääsiäisen tunnelmaa leivonnaisten, pääsiäsiskoristeiden ja erilaisten käsitöiden lomassa. Pääsiäsimarkkinoille mahtuu 40 käsityöläistä. Tarjolla on lahja- ja käyttötavaroita mm. keramiikasta, kankaasta, rautalangasta ja villasta. Markkinoilta löytyy myös kauneimmat ja taidokkaimmat pääsiäiskoristeet  ja herkulliset leivät ja limput.

Ohjelmassa on perinteinen ortodoksinen pääsiäishartaus klo 12.00 linnan kappelissa. Lapset voivat tuoda virpomisvitsat siunattavaksi hartaustilaisuuteen.

Linnassa viedään opastettuja kierroksia tasatunnen klo 10-15. Ajaton Aarre -hopeanäyttelyyn voi tutustua näyttelyopastuksissa klo 12. 12 ja 14. Linnaan ja kierroksille VAPAA PÄÄSY!

Linnantuvan kahvila-ravintolassa tarjolla maukas keittolounas sekä muita herkkuja. Nämä markkinat eivät unohdu. Tervetuloa!

Markkinoiden aukioloaika on klo 10-16. PÄÄSIÄISMARKKINOILLE ON VAPAA PÄÄSY. Messut järjestää Hämeen Messut oy.

 

Fredrikan Kulttuurikesä –tapahtuma

Luova tila –hankkeessa on ideoitu useiden tahojen kesken uusi monivuotinen kulttuuritapahtuma ”Fredrikan kulttuurikesä”. Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnassa ensimmäisen kerran elokuussa 2011.

Tapahtuman teemoina ovat mm. kudottu tekstiili, vanhat tekstiilit, ammatilliset erikoistekniikat, kansainvälisyys ja maahanmuutto (monikulttuurisuus), naisyrittäjyys sekä ekologisuus ja kierrätys. Tapahtuma on tarkoitettu sekä alan ammattilaisille ja harrastajille että suurelle yleisölle.

Tapahtumaviikon aikana on erilaista toimintaa ympäri kaupunkia, mm. näyttelyitä, kursseja, workshoppeja, seminaareja ja myyntitapahtumia. Toimijoina ovat mm. Luova tila –hanke, Wetterhoff-säätiö ja osakeyhtiö, Koulutuskeskus Tavastia, HAMK ja Tekstiiliverstas, Taito-Häme, Kehittämiskeskus Oy Hämeen matkailu, Hämeenlinnan kaupunki (mm. Hämeenlinnan Taidemuseo ja Historiallinen museo, Taidetoimikunta), Setlementti ry ja Vanajaveden Opisto.

Lisätietoa tapahtumasta:
Hillevi Kaarlenkaski, 0500 599 755, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Koonnut Jemina Harju

 

 
 • CuRec 1/2009
 • CuRec 2/2009
 • CuRec 3/2009
 • CuRec 1/2010
 • CuRec 2/2010
 • CuRec 3/2010
 • CuRec 4/2010
 • CuRec 1/2011
 • CuRec 2/2011
 • CuRec 3/2011
 • CuRec 4/2011
 • CuRec 1/2012
 • CuRec 2/2012
 • CuRec 3/2012
 • CuRec 4/2012
 • CuRec 1/2013
 • CuRec 2/2013